torstai 6. helmikuuta 2014

Ajatuksia siitä, kuinka Crossfitin aloittaminen on vaikuttanut treeniin ja motivaatioon

Katoin eilen Jutta ja puolen vuoden superdieetit -ohjelmaa ja siinä tämä painonpudottaja sanoi, että sillä on tainnut koko elämänsä olla "hyvännäköinen -lasit" päässä. Aloin tänään treenin jälkeen miettimään, että pidänköhän itsekin jonkinlaisia laseja päässä, kun en kovinkaan helpolla pysty hyväksymään, että oon tälläisessä kunnossa kun oon.

Crossfitin alottamisen myötä on ollut melko hankala myöntää, ettei olekaan niin kauhean vahva ja varsinkaan hyvässä kestävyyskunnossa - suorastaan surkeassa. Mutta crossfit ja sen tuoma yhteisöllisyys onkin niin huippua just siks, että joutuu väkisinkin pullahtamaan ulos siitä omasta kuplastaan ja näkemään omat heikkoudet, mutta toivottavasti näkee myös ne pikkuruiset vahvuudet.

Ennen tuli käytyä salilla tekemässä (lähes samaa) punttitreeniä päivästä, viikosta ja jopa vuodesta toiseen, niin ei ole ihme, että kehitys jämähtää paikalleen. Ja koska treeni pysyi koko ajan samana, katoaa motivaatio kovasta treenaamisesta myös jonnekin, puff. Motivaatiopuutteen takia sai taas hetken kuluttua lähteä pumppaamaan niitä mave ja kyykky 5x5 -sarjoja samoista panoista, kuin edellisellä treenimotivaatiojaksolla. Voi myös olla, ettei kehitystä tuullut, koska ei uskaltanut (lue: viitsinyt) laittaa enempää haastetta itselleen, kun kukaan ei ollut kattomassa. 

Crossfit poisaa kaiken tuon löysäilyn ja lusmuilun, johon mulla on paha taipumus. Tälläiselle ihmiselle, joka ei vaan saa omin voimin tehtyä mitään kunnolla, muuta kuin pakon edessä, ohjattu kestävyys-, voima- ja taitoharjottelu on ehdottoman täydellinen juttu! Oon luultavasti saanut näiden muutaman kuukauden crossfit-uran aikana tehtyä paljon enemmän, paljon paremmin, kuin monen vuoden itsenäisen salilla heilumisen aikana. Onhan sielläkin toki ollut niitä huippuhetkiä, mutta ei ehkä oo iloinnut niin pienestä, kuin crossfitin myötä.

En oo koskaan ollut näin motivoitunut urheilusta kuin nyt, vaikka onkin tullut harrastettua kaikenlaista telinevoimistelusta yleisurheiluun ja jujutsuun. On niin mahtavaa, että löysin lajin, joka koukuttaa näin pahasti! Tuntuu, että oon löytäny täysin uuden suunnan mun elämälle :)

En usko, että tämä motivaatio ihan hetkessä laantuu, koska haluan olla teknisesti parempi, kestävämpi ja vahvempi joka treenissä!

_________________________________

Ja sitten päivän treeniin :)

3x3 Weighted pull-up

Luulin (lasit!), että oisin saanut ladottua paljon enemmän näihin kuin todellisuudessa sitten sainkaan... Ärsytti, hävetti ja ennen kaikkea se otti päähän, että oisin voinut noiden mun punttivuosien aikana treenata paljon enemmän leukoja, MUTTA ku ne on niin tylsiä ja raskaita... äh!

Asiaan, täsä painot  (+ vyö painaa 1,5kg, joka ei oo mukana painoissa):

3x2,5kg
2x3,75kg
3x2,5kg
3x oma paino

Pitäs pudottaa muutama kilo tästä omasta elopainosta, niin helpottuis leukojen tekeminen :D

Loppuun oli:

3 rounds for quality

2 rope climb
4 muscle-up
8 TTB (strict)
16 hollow rock

Narukiipeilut meni hyvin, muscle-uppeja ei mee, nii tein ne leukoina ja dippeinä + progressioina. Muu meni myös ihan ok/yes.

Jäi tosiaan aika sekalaiset tunteet treenin jälkeen ku leuat meni niin paskasti... Mutta jälleen kerran, tästä on hyvä jatkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti