sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Kulunut viikko

Morjens!

Viikko on kulunut melko raskaasti...

Maanantaina oli onneks vapaapäivä: viikonloppu meni Kuusamossa Minnan valmistujaisjuhlissa ja sen myötä oli vähän heikko olo. Itse juhlat oli tosi kivat, oli mahtava juhlapaikka, hyvät ruuat ja mukavaa ohjelmaa. Juhlapaikalta mentiin Minnan ja Karolinan kanssa Minnan mökille viettämään laatuaikaa tyttöjen kesken. Saunottiin, tehtiin lumienkeleitä, juteltiin ja tuli siinä nautittua muutamat saunajuomatkin ja illan päälle päätettiin lähteä vielä baariinki. Tää sitten aiheutti aikamoisen väsymyksen alkuviikolle :P Flunssaakin oli vielä aavistuksen havaittavissa, mutta onneks alkoi olemaan jo voiton puolella.

Tiistaina olin harjottelukoululla 8-14 seuraamassa tunteja, jotta pystyi sitten suunnittelemaan tulevat tunnit. Pääsin myös salille tekemään kahvakuulatreeniä, joka meni melko vaikeasti. En saanu hyvää tuntumaa kuulaan ja vasen käsi oli edelleen auki niistä leuanvedoista. Tosi hidasta parantumista! Loppuillan tein tuntisuunnitelmia ja historian kokeen.

Keskiviikkona olin jälleen koko aamupäivän harjottelukoululla seuraamassa tunteja ja pidin historian kokeen luokalle. Ilta meni suunnitellessa torstain tunteja.

Torstaina oli harjottelun eka kokonainen vastuupäivä. Mulla oli pidettävänä äikkää, enkkua, historiaa ja fysiikkaa. Kaikki muu meni hyvin, mutta historian kokeenpalautustunnin olin laskenu sen varaan, että palautuksessa ja läpikäymisessä menis koko tunti. Noh, ei mennyt. 30min tuntia jäljellä ja mitään en ollu suunnitellu... Meinas iskeä hieman ressiä, mut onneks oli takataskussa muutama juttu, jotka sitten sopi teemaan aivan hyvin.
Koululta suuntasin suoraan ilman ruokataukoja (nyyh) yliopistolle pitämään ruotsin esitelmää yhdestä tutkimuksesta, jota en juurikaan ollu kerenny käydä läpi. Se meni kuitenkin aivan ok... Sitten oli tapaaminen historian didaktikon kanssa ja sainkin (omaksi yllätyksekseni) tosi positiivista palautetta mun tunneista :) Tämän jälkeen oli vielä pedagoginen seminaari, jossa pidin esitelmän mm. omasta kasvatus- ja opettajuusnäkemyksestäni. Sain puhuttua bullsheiberia noin 45min. Oli kiva ja rento tilaisuus onneks :) 
Päivä oli siis varsin pitkä, 8-18 liikkeellä ja heti kotiin tultuani aloin suunnittelemaan perjantain tunteja, niitä taisin suunnitella 23 asti ja voin kertoa, että väsytti! Sain onneks kaiken valmiiks, mutta uni tuli vasta 2 kieppeillä ja herätyskello soi klo 6 seuraavana aamuna...
Salille en siis luonnollisesti ehtinyt :( 

Tässä kuva paidasta, jonka sain tällä viikolla :)



Perjantaina päivä siis alkoi klo 6, koululla olin 7.30 kopioimassa kaikenmaailman juttuja ja valmistelemassa tunteja. Olin unohtanu, et perjantaisin on päivänavaus ja mun suunnitelmat meni aivan uusiks, mutta ei se onneks kauheasti haitannut. Perjantaina pidin uskonnon, kaks äikkää, matikkaa ja liikuntaa. Kaikki muu meni mielestäni aivan kivasti (ja niin liikuntakin omasta mielestäni), kunnes sain palautteen liikunnan didaktikolta ja ohjaavalta opelta... Ei oo tainnu ikinä hävettää niin paljoa :( 
Mulla taitaa olla vähän liikaa luottoa noihin oppilaisiin, niin siks en ehkä satsaa ohjeistuksiin ja organisointiin niin kuin pitäis. Luulen, että vähäiset yöunet (yht. n. 8h kahden yön aikana) vaikutti aika paljon siihen, mitä kuulin ja luulin niiden sanovan, koska tuntui aivan hirveän raskaalta ottaa rakentavaa palautetta vastaan... itkuhan siinä kotimatkalla sitten tuli. 

Pääsin onneks silti salille tekemään tempausta ja työntöä, vaikka ne ei kyllä mielialaani kauheesti kohottanut; meni aivan päin helevettiä tempaus ja cn'j:ssä voimat aivan lopussa. Blaah. 


Lauantaina nukuin suht. mukavasti ja herättyäni lähdin kohti salia tekemään käsilläseisontajuttuja. Oli aivan kiva treeni :)
Illalla käytiin CF-porukalla pelaamassa Megazonea, oli tosi hauskaa! Pitää mennä kyl uusiks joskus :)

Tänään su käväsin tekemässä salilla vähän aerobista reeniä, mobbailua ja olkapäitä vahvistavia juttuja. Tein myös pitsaa, jossa pohjassa oli vaan kananmunaa ja suolaa. Muuten ihan ok makuista, mut suolaa lorahti aavistus liikaa... Hyvä vaihtoehto, jos haluaa karsia viljoja pois ruokavaliosta!
Loppupäivän oon jälleen suunnitellu ens viikon - viimeisen harjotteluviikon - tunteja. 

Saanu tän vkl aikana miettiä tuota perjantain "kolausta" ja olin jossain vaiheessa aivan varma, ettei musta koskaan tule opea tai että en halua sittenkään opeks... Mutta hyvät yöunet, treenaaminen ja saunominen on piristäny mieltä kovasti ja ehkä musta sittenkin vielä joku päivä ihan kelpo ope tulee. Pitää vaan noita omia heikkouksia yrittää tietoisesti vahvistaa koko ajan ja miettiä kunnolla sitä, miten asiat esittää.

Tästä on taas hyvä lähteä kohti uutta viikkoa (ja uusia pettymyksiä:). Lauantaina alkaa myös Open-karsinnat! Jännittävää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti