sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

The Open 14.2.

Lauantaina oli toinen The Open Crossfit Games karsinta. Crossfit Oulun valmentajat antoivat mulle hyvin innostavaa palautetta karsinnan kulusta:

"Openit jatkuivat edellisellä viikolla ja lajiksi paljastui haastavat kolme-minuuttiset tikapuut niin ylös kuin toistoja ehti tehdä. Liikeparina valakyykyt ja rinta tankoon-leuanvedot. Monelle meidän urheilijalle chest to bar-leuat olivat suhteellisen uusi tuttavuus kun osa on juuri saanut ensimmäiset leuat kippaamalla! Myös valakyykyissä taisteltiin useita toistoja lähellä omaa ykkösmaksimia, mikä on aina hienoa. Tällä viikolla valmentajien silmiin pistivät seuraavien henkilöiden suoritukset:

  • Elina Kinnunen
  • Matti “Vaffa” Leinonen

Erityisesti Elinan leuanvedot olivat huikeita vaikka ilmeisesti omaan hampaankoloon taisi jäädä jotain ;). Matin suoritus taas oli aivan omaa luokkaansa ja oli selvää että viikon taistelija-titteli annetaan miehistä Vaffalle. Onnittelut, käykää noutamassa palkintopussukkanne toimistosta :)"

Oon tosi, tosi iloinen tästä! :) Vaikka lajin jälkeen harmittikin, niin nyt tuntuu siltä, että haluaa tsempata tulevissa treeneissä entistä kovemmin! 

Lajina oli seuraava:

0-3min:

2 rounds of

10 Over head squat (30kg)
10 chest to bar pull-up

3-6 min
2 rounds of

12 OHS
12 CTB
 jne....

Ei ollut etukäteen minkäänlaista ajatusta siitä, miten tää laji mulla mahtaa mennä, koska oon kerran aiemmin tehnyt over head squatteja (eli tanko suorilla käsillä pään yllä kyykäten) ja satunnaisesti kepillä tai pelkällä tangolla. 

Chest to bar -leuoissa rinnan (solisluiden alapuolelle kuitenkin) tulee osua tankoon. Tätä koitin päivää ennen karsintoja ja sain tehtyä, se ei siis juurikaan pelottanut. Mun onni, että oon tehny leuat aina niin, että vedän ne kunnolla sen tangon yli. :)

Katsoin päivää ennen karsintoja kun nuo maailman kärkinaiset teki tämän treenin - ei ois pitänyt... Mutta tällä kertaa ei sen takia, että siitä masentuis, vaan sen takia, että en osannut karsintatilanteessa hahmottaa ajan kulua lainkaan. Näillä huippunaisilla jäi yli minuutti lepoaikaa ekan setin jälkeen (eli yhteensä 44 toistoa alla) ja typeränä en missään vaiheessa edes murehtinut ajan kulua, paitsi sitten, kun havahduin siihen, että ympärillä huudetaan aikaa olevan 10 sek jäljellä ja muutama leuka oli vielä vetämättä. Kyllä muuten harmitti jälkeenpäin!

Tekniikkaa en ollut suunnitellut lainkaan etukäteen. Klo 13 alkoi lajin esittely ja 1330 eka erä starttas. Olin ollut aamuvuorossa 630-1220, töistä kiiruhdin hirveää vauhtia bussiin, vedin välipalaa naamariin, vaihdoin vaatteet ja yritin keretä edes hieman lämmittelemään. Noh, aika heikoksihan se jäi, koska olin myös tuomaroimassa yhtä kisailijaa. Oli kauhea säheltäminen ja ressi päällä siinä vaiheessa, kun oma vuoro tuli. En ollut miettinyt yhtään, että miten ylipäätään aion tangon tuoda pään päälle suorille käsille ja siinä lajin alkaessa kulutin paljon turhia sekunteja mm. tuommoseen. 

OHS meni aivan ok(?); tanko pysyi melko vakaasti siellä missä pitikin? Varmaan siinä olis oikeasti paljon työtä tehtävänä tekniikan suhteen, mutta tällä kertaa se meni noin. Ainakin pysyi koko ajan ylhäällä, ettei tarvinut kuluttaa turhaa aikaa ja energiaa sen tiputteluun ja nosteluun.

CTB oli luonnollisesti aika raskas ja voimia syövä liike, mut ekan kierroksen leuat vedin muistaakseni aika nopeasti. Tokalla kiekalla alkoikin sitten jo hyytymään hyvin pahasti ja jouduin tekemään kahta, välillä yhtä toistoa putkeen. Sitten loppuikin aika. :(( Nyyyh! Oisin NIIN halunnut mennä kolmannelle kiekalle, mutta ei niin ei...
Mun tulos oli siis 38 toistoa 3min aikana. 2 leukaa kun ois vetänyt....

Mutta oli tosi kivaa kun oli niin paljon ihmisiä kannustamassa ja huutamassa "TANKOON KIINNI!" :D Vaikka ei siinä tehdessä kauheasti kerkeä tajuta, mitä ympärillä tapahtuu... Tää on niin niin kivaa! Vaikkakin oli todella epäonnistunut olo tämän jälkeen.

Jännittävää nähdä, mitä ens viikolla on luvassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti